8 Eylül 2009 Salı

Dugun Dedigin BUDUR Baskasi YOKTUR

Sabah kalkisimiz 12.00
E tepinirsen bu kadar sonu budur...
Erken bile kalkmisiz. Gerci Fransisco  daha kalkmamis. Sahilde yuruyorum bir sure. Cunku yagmurlu ya kimse yoktur diyorum, ama yanilgi. Burda hava kapali olsa da herkes yine sahilde semsiye altinda, deniz olmadan olmuyor. Bir iki saat dinlence yasayip eve donuyorum.

Hazirliklar dugun icin. Hersey guzel takim elbisemi ve altina spor ayakkabilarimi giyiyorum. Taksiye atliyoruz once Fransisconun kiz arkadasini aliyoruz. Deli bir kiz yine deli var yani etrafta sanatci ruhlu bir kiz. 5 gun onceden hazirlanir kizlar dugune dedim yok ben 5 dakika once hazirlandim dedi. Belli cok rahat biri.

Kiliseye variyoruz sehrin merkezinde. Bu kilisede dugun yapmak icin 1 sene onceden gun aliniyormus yer yokmus. Oha demekten alamadim kendimi yahu o surede insanlar ayrilir deyince yedek liste var oradan giriyorsun dediler. Aman ne iyi illa yuvani yapacaklar her yerde ayni...
Kilise dugunu dedigin soyle bir sey cicekler susler kirmizi halilar felan. Buraya kadar hersey normal simdi dikkatle dinleyin.
Kilise her harekete para aliyor. Peder e bile... Yasadin peder...
Kirmizi hali 2000 $ kac tane sarkici caliyorsa o kadar artiyor para, mesela giriste bir parcami istedin hop 1000 $ biniyor.
Canli borazanlar mi calsin gelin girerken hop girdi borazan... 500 $ per borazanci...
Ha bir de cok tuhaf bir uygulama var, best man best woman bunlardan best man grubu kankalar yanii. kanka cok ise damada daha cok giriyor, ozel bir takim giydirmsi lazim herkese. Cok sevilenin varsa her dugunde best man sen isin bitik.
Insan sevdigini sikermis derler ya o hesap...
Toplam 50.000 dolar, sukur muslumaniz...
Dugun baslayinca once aile uyeleri ve kankalar kiz erkek kol kola geciyorlar allah beni cok seviyordu damat gelin gibisine podyum gibi mal mal yuruyorlar...
Sonra aile yakinlari felan. En son da kucuk gelin damat 7 yaslarinda onlar yuruyor.
Gelin en son gelirmis. neyse kapinin onunde arabadan iniyor babasi getiriyor. Heyecanli bir an ilginctirki bizim evlenme aninda calan muzik caliyor. Muslumanlik bitmis diyorum duysun tutucu muslumanlar hristiyan muzikleriyle dunya evine giriyorsunuz...
Olaylar bitmiyor, peder de sira 20 dakika konsuyor belki cok guzel seyler soyluyor ama bende bir manasi yok. Tum ciceklerin resmini cekiyorum yine bitmiyor pederin konusmasi, bir anda o konusan peder sarkici kesiliyor. Halllaaaaluyaaa hallalalaluyaaa allah sarkiya dondu peder.
Gelin damat opusun diyor hop dudaklarina yapisiyorlar birbirinin...
Alyans dedi bir ara peder ayni galba bizle. Alyansi ayarladin mi PEDRO?

Pedro´ya giren girmis...

Kilise deki soygundan cikip daglik arazide dugune gidiyoruz.
Iste bomba burasi, giriste herkesin fisi var kontrolle giriyorsun. Arada dugune kaynama imkansiz. Bizde olurya iki sey yesinler diye.
Neyse hediye fasli yok liste var o listeye gore bir seylerin parasini veriyorsun. Para ile damat ne yaparsa yapar. Peder e calismistir muhtemelen.
Gerci bu aile varlikli galba.

Yemek basladiginda tepsiyle yiyecekler geliyor garsonlarin elinde sende elinle aliyorsun, bunlar on ve ara sicaklar. Sonra acik bufe, sonra da acik bufe tatli.
Lakin burda yemeklerin tadi felaket. Yiyemiyorum tatlilarsa muthis muthis...

Ama en guzeli dans olayi, kimse oturup masada yemek beklemiyor yada anneler carlos pilav geldi yemiyecekmisin gel sonra dans edersin felan demiyor. Carlos hep sambada.
Yani hic oturmayan gelin damat ve koca insanlar.
Muzikler parti kivaminda. Bir ara susler dagitiliyor, sakalar gozlukler yilbasi partisi gibi, yahu nasil cilgin bir gorseniz. Damati soyuyorlar havaya atiyorlar. Gelin damadi kucaga alip havada opusturuyorlar. Gelin buket atiyor, buketi kapmaya birbirini yiyen bekar kizlar, birde kurbaga atiyor gelin kurbagayi yakalayan opuyor ki bir prens olusuyormus o anda...
Allahim neler neler, 50 yasinda tipler dans edip dudak dudaga, kucak kucaga opusuyorlar. Lise partisi gibi dugun. Bir ara terlik dagitiliyor bu parmak arasindan turde, tum kizlar topuklulari cikartip onu giyiyor. Yahu milli terlik burda o herkes her dakika onla. Bizdeki gibi Leonardo tum gece topuklu ayagimi vurdu, maria nie giymedin terlik dagittilar, olurmu o kadar insanin arasinda o terligi nasil giyerim leonardo...
Yok abi boyle bir sey rahatlar...
Cok rahatlar ne terlik ne aski ne baska birsey gelinin kiyafeti o kadar sadeydiki, kiz arada pedro ucunu tut felan olmadi, kimsenin gelinlik umrunda degil. Hasta oldum bu dugune...
Benim su ana kadar gittigim tum dugunlerdeki eglenceyi topla bunla eslesmez...

Degdi lan pedro 100.000$ a helal olsun.

Dugun dedigin budur...

06.09.2009
RIO


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder