14 Eylül 2009 Pazartesi

Sacmaliklar Secmelikler... -I-

Bugun dissal bir gidis var.
 
Brezliya'nin secmelerinden gidecegim.
 
Sao Paolo aslinda Brezil'yanin en karmasik sehri, ama merkez yine de duzenli. Bakin burada ilgimizi neler cekiyor.
Metro ayilarindan burda da zamaninda varmis dizginlemisler. Bizim metro'ya da gerekir mi bilmem ama boyle ip mip bizim topluma viz gelir. Ustunden altindan hatta icinden geceriz biz. Homurdana homurdana.
 
Sao Paolo'nun merkezine Sé diyorlar. Center gibi bizde de Centrum varya. Burda ilginc olan hic ingilizce aciklama yok altinda, protekizce anadilya bir de buna ek, Ingilizce egitimi iyi degilmis burda. Bizde yabanci sempatisi hat safhada oldugu icin biz iyi ogreniriz dedim. Manda ve himaye kabul edilemez demis Ataturk ama Turkieye cogu kisi Manda olmada cok ozenli hala kagit ustunde olmasa da pratikte boyle. Sao Paolo merkezde boyle bir yapit var. Benim yuzumu abanip ayilik yaptigim. Bu ulkenin hangi yonunde neresi var isaret ediyor. Ben RIO hayalindeyim o sira galba..
 
Kilise'ye giriyoruz adettendirya, bizler bir kilise gordummu icine gireriz, oldukca buyuk burasi Isanin carmihtan sonraki yerde yatisi bile bir cam fanus icinde kilisede duruyor. Ileri bir goruntu. Elektornik ibadet var burada, mumlari yakmak icin para atiyorsunuz hop 2 dakika mumunuz yaniyor. Cok ekonomik ayrica, kilise icini duman alti yapmiyor. Bir papaz bulusu olsa gerek. Ilgimi cekti. kilisenin onunde sira bekleyen katolik okulu cocukalri yerde yatan insanlara baka baka iceri giriyorlar. Bu da hayatin bir gercegi.
 
Burda ic mekanlarda sigara icmek yasak, ama onun disinda icki reklami sigara reklemi serbest, fakat sigaralarin uzerinde resimler var, icerseniz ikdidarsiz olursunuz gibi resim koymuslar. O paket satin alinmiyor digerleri aliniyor. Laz hesabi burda da.. Icki yasaginin sembolu uluslararasi degil. Neden mi biraz dusunun sonunda soyliyecegim yazinin...
 
Sao Paolo'da Polis Merkezi bulmak icin dolandigimizi soylemistim. o esnada karsilastigimiz ilginc olaylardan biri bu resimde tam yakaliyamamisim ama konu cok ilgi cekici. Kilise bahcesinde 3 adet atli polis, merkezi kilise ve bahcede hayat kadinlari. Yani ilginc bir ucleme. Dusunsenize sultanahmet cami avlusu, atli polisler ve yan tarafta hayat kadinlari. E bu da burda bir gercek. Beni gorunce kactilar kadinlar. Gazeteci gibiydim zaten, normaldir. Bu olaya cok gulduk sonra.
 
Motorsiklet Brezilyada vazgecilmezlerden. Ama herkes kask takiyor ve motorlara saygili. Yani kaski alnina takan dingillerden burda yok. Dingil sadece kamyonda olmaz, aramizda da var...
 
-I- Bolum Sonu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder